Uit elkaar. En nu?

Mediation

Een mediator treedt op voor beide echtgenoten. Mediation is mogelijk als beide echtgenoten daarvoor kiezen en heeft veel voordelen. Zo is er in mediation ruimte en aandacht voor de emoties die met een scheiding gepaard gaan. Door die emoties te erkennen, ontstaat er meer ruimte om afspraken te maken over de meer zakelijke aspecten van de scheiding. Mediation geeft de vrijheid om tot een regeling ‘op maat’ te komen. Een mediation neemt bovendien minder tijd in beslag dan een inhoudelijke procedure bij de rechtbank en is ook minder kostbaar.  

Een eigen advocaat

Als mediation geen optie is of de mediation niet geslaagd is, dan heeft u ieder een eigen advocaat nodig. Iedere advocaat is gehouden om te onderzoeken of er alsnog een regeling kan worden getroffen. De ‘overlegscheiding’ die dan ontstaat, is een goed alternatief voor mediation. Komt een regeling via die weg niet tot stand, dan rest de weg naar de rechtbank. De rechter zal dan op de geschilpunten van de echtgenoten beslissen.

Hoe kiest u een geschikte mediator of advocaat?

De keuze van een mediator of advocaat is heel persoonlijk. U kiest de mediator of advocaat die bij u past. Daarom is het verstandig een of meerdere kennismakingsgesprekken te voeren. Veel mediators en advocaten bieden zo’n gesprek kosteloos aan.

Heeft u vragen of heeft u hulp nodig? Neemt u dan contact op met mr. Fleur Marquenie.

uit elkaar

Gepubliceerd op

27-03-2018

Rechtsgebieden

Personen- En Familierecht