mr. Esmee (E.N.) de Jonge

Sinds mei 2023 is Esmee werkzaam bij BENK Advocaten. Op 25 augustus 2023 is Esmee beëdigd tot advocaat door de rechtbank Noord-Nederland.

Esmee is in 2022 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in de master Nederlands recht, meer specifiek de Togamaster met specialisatie ondernemingsrecht. Tijdens haar studie heeft Esmee onder meer stage gelopen bij een advocatenkantoor in Groningen en een advocatenkantoor in Enschede, waar ze werkzaamheden heeft mogen uitvoeren binnen de ondernemingspraktijk. Ook heeft ze in het kader van de Togamaster kort kennis mogen maken met de werkzaamheden binnen de rechtspraak, namelijk bij de rechtbank Noord-Nederland. Haar interesse ligt voornamelijk in het insolventierecht, wat ze een breed en daarom uitdagend rechtsgebied vindt. 
Tijdens haar studie is ze verder onder meer de voorzitter van een studievereniging geweest en heeft ze bij een incassopraktijk en in de praktijkondersteuning van een advocatenkantoor gewerkt.

Haar vrije tijd vult ze graag in met lezen, wandelen en gezelligheid van vrienden. Bovendien is ze dol op het verkennen van nieuwe steden en plekken. 

Opleiding:

  • Master Nederlands Recht (Togamaster, specialisatie ondernemingsrecht), Rijksuniversiteit Groningen
  • Bachelor IT-recht, Rijksuniversiteit Groningen
     

Functie

Advocaat

Specialiteit

Insolventierecht

E-mail

dejonge@benkadvocaten.nl

Telefoon

050 – 544 53 95

Connect

Volg op LinkedIn