Ondernemingsrecht

Als (startende) ondernemer wilt u eigenlijk maar één ding: aan de slag. 
Toch ontkomt u niet aan stilstaan bij het ondernemingsrecht - voor niet-juristen een ingewikkeld terrein vol onbekende gevaren en spannende beslismomenten. Het begint al met de oprichting van uw zaak. Welke rechtsvorm moet u kiezen? En waarom? Wat zijn de voordelen, wat zijn de risico's? Die allereerste stap is meestal moeilijk terug te draaien en hij heeft direct al grote gevolgen. Voor de belasting die u gaat betalen, voor het omgaan met aansprakelijkheid, om er twee te noemen. Niet verstandig dus om over één nacht ijs te gaan. Met de deskundige hulp van een advocaat van BENK staat u er nooit alleen voor.

Denk ook aan de voorbereiding van stappen die u misschien in de toekomst gaat ondernemen. Een bedrijfsovername, fusie, aandelenoverdracht, de juridische relatie met uw bank of verzekeringsmaatschappij, activa en passiva transacties, due diligence, mogelijk een reorganisatie of herstructurering, conflicten tussen aandeelhouders of vennoten, de aansprakelijkheid van eigenaar, bestuurders, commissarissen.

Meer weten? Neem contact op met onze ondernemingsrecht advocaten: mr. Arnold Grasmr. Ben Kievitsbosch of mr. Peter Bakker.