Update: Wet ter beperking van failliete ondernemingen op 1 januari 2021 in werking

In eerdere blogs informeerden wij u al over de aankomende Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Uit een brief van de regering van 27 oktober 2020 is gebleken dat de wet op 1 januari 2021 in werking zal treden. De wet wordt begin november 2020 officieel gepubliceerd in het Staatsblad. 

Met de WHOA krijgen ondernemingen die vanwege een te zware schuldenlast insolvent dreigen te raken een extra instrument om hun schulden te herstructureren. De rechtbank kan een onderhands akkoord tussen de onderneming en de schuldeisers goedkeuren. Het akkoord wordt daarmee verbindend, ook voor de schuldeisers die niet met het akkoord hebben ingestemd.

 

Voor meer informatie over de nieuwe wet verwijzen wij u naar de eerdere artikelen hierover op onze website, de “Vaccins tegen onnodige corona-faillissementen”. Uiteraard houden wij u ook op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

 

Ons kantoor heeft veel kennis over insolventie in huis. Dreigt u in financiële problemen te komen? Dan denken de ervaren insolventierechtspecialisten van BENK Advocaten graag met u mee over de beste aanpak. Voor advies kunt u bellen met mr. Peter Bakker of mr. Arnold Gras.

insolventierecht

Auteur

mr. Mart (M.O.) Thijsen

Gepubliceerd op

03-11-2020

Rechtsgebieden

Insolventierecht